اولین کتاب ضد شیعی که هم اکنون نیز در کتابخانهها موجود و در دسترس همگان است، کتاب العثمانیة آقای جاحظ، متوفای 255 هجری است. وی با انتشار این کتاب فرهنگ شیعه را مورد تاخت و تاز قرار داد و نسبت به امیرالمؤمنین (علیه السلام) جسارتها کرد و منکر شجاعت امیرالمؤمنین (علیه السلام) شد. بطوریکه برخی علماء أهل سنت دیدند که سکوت در برابر این هجمه ناجوانمردانه، به صلاح نیست و در رد این کتاب، مطالبی را نوشتند و منتشر کردند.
اولین کتابی که در ردیه کتاب جاحظ نوشته شد، برای آقای اسکافی، از علمای بزرگ أهل سنت است. در زمان خود آقای جاحظ، اعتراضها به حدی بود که خود ایشان مجبور شد کتاب خود را نقد کند و کتابی دیگر در رد کتاب خود بنویسد.
بعد از جاحظ، قاضی عبدالجبار معتزلی متوفای 415 هجری، کتابی نوشت به نام المغنی فی الإمامة در 20 جلد، که امروز عمدتا مهاجمین علیه شیعه بویژه وهابیت، جیرهخوار کنار سفره ایشان هستند و مرحوم سید مرتضی علم الهدی (ره) کتابی متقن و محکم و جوابی کوبنده نوشت به نام الشافی فی الإمامة.
بعد از قاضی عبد الجبار معتزلی، ابن تیمیه حرانی متوفای 728 هجری است. کتابی نوشت به نام منهاج السنة که عمدتا برخی أهل سنت تندرو و تمام وهابیت، از این کتاب به عنوان یک مدرک محکم علیه شیعه استفاده میکنند.
مرحوم علامه حلی (ره) متوفای 726، کتابی دارد به نام منهاج الکرامة که در حقیقت در ردیه منهاج السنة نوشته شده است.
بعداز او آقای فضل بن روزبهان کتابی مینویسد به نام إبطال الباطل در نقد کتابهای مرحوم علامه حلی (ره) و از طرف دیگر قاضی نورالله شوشتری (ره) کتابی مینویسد به نام إحقاق الحق و اخیرا در حدود 38 جلد چاپ شده و یک دائرة المعارف بزرگ دفاع از حریم أهل بیت (علیهم السلام) است.
دهلوی کتابی دارد به نام التحفة الإثنا عشریة که مطالب ابن تیمیه و فضل بن روزبهان و قاضی عبد الجبار را به ضمیمه یک سری مطالب تند و فحش و سب و ناسزا و افتراء، در قالب این ، وارد عرصه هجمه علیه شیعه کرد.
مرحوم میر حامد حسین (ره)، کتابی نوشت به نام عبقات که مرحوم علامه امینی (ره) گفت اگر کتاب عبقات نبود، من نمیتوانستم کتاب الغدیر را تألیف کنم. در طول تاریخ، کتابی همسنگ عبقات در این زمینه یا نداریم یا خیلی اندک نوشته نشده است.
بعد از او افراد متعددی وارد عرصه شدند که مرحوم علامه امینی (ره) در برخی مجلدات الغدیر به این یاوه سرائیهای یاوهگویان علیه شیعه، پاسخ داده است.
امروز هجمه علیه شیعه، چهرهای دیگر دارد و با هجمههای گذشته، کیفاً و کماً متفاوت است. در گذشته اگر کتابی چاپ میکردند در تیراژ هزار جلد، به دست همان تعداد میرسید؛ ولی امروز کتابهایی با تیراژ میلیونی چاپ و منتشر میشود.
در سال 1385 در خارطوم پایتخت سودان، کتابی در نقد شیعه نوشته شد که ، 8 میلیون تیراژ این کتاب را چاپ کردند و در تمام کشورهای اسلامی منتشر کردند.
در عرصه اینترنت، حضرت آیت الله سبحانی در مقدمه کتاب جوان شیعه پاسخ میدهد آورده است، 40 هزار سایت وهابیت، شبانه روز علیه شیعه شبهه افکنی میکند.
سوال این که دفاع ما در این زمان باید چگونه باشد